Rookoven bouwen

Vorig  jaar, zomer 2011 besloot ik om een rookoven te gaan bouwen! Ik wist precies wat ik hebben wilde maar hoe maak je zo een ding? Met Robin een goede vriend in overleg gegaan en hij wilde wel helpen. Samen hebben we een tekening gemaakt. Mijn plan was als volgt, Ik wil 2 kubussen van ongeveer  één x één meter. Elke kubus moet aan drie kanten dicht zijn. In de openstaande opening moet een deur komen van beide kubussen. Daarna moeten de twee kubussen op elkaar gezet worden. Dit moet heel precies passen wand de rook moet natuurlijk in de kast blijven.

Robin heeft eerst met stalen hoeklijnen een frame in elkaar gelast voor dat we de stalen platen er tegen gelast hebben, hebben we eerst met glas vezel tape tegen het frame geplakt. Dit om te voorkomen dat rook ontsnapt uit kiertjes of gaatjes. Hier tegen hebben we dus de platen tegen aangelast! Van de overige platen hebben we deuren gemaakt met in de bovenste deur een thermometer voor zodat ik de temperatuur kunnen aflezen in de rookkast.

Toen de twee kubussen klaar waren en paste hebben we hem helemaal glimmend geschuurd en daarna hebben we de kast in de spuitcabine zwart gemaakt. Een keer proefdraaien en klaar was mijn zelfgemaakte rookkast!  Heb je vragen over specifieke dingen over de rookkast stuur me dan een email.

Met vriendelijke groet Smokey Arjen