Het wildseizoen is weer aangebroken!
Het is weer tijd voor een lekker stukje wild geschoten in Westfriesland en op de Veluwe. Tegenwoordig is het huidige jagen meer schadebestrijden dan jagen. De wilde gans en het wilde zwijn veroorzaken veel schade aan landbouwgewassen en in sommige gevallen zelfs de verkeers- en veiligheid. Dieren worden geschoten, maar als er vlees gegeten wordt zullen er dieren gedood moeten worden. Het wild heeft een mooi leven gehad, ze hebben in de natuur gerend en gevlogen. Wild is het eerlijkste en gezondste stukje vlees dat er is.
Voor speciale wensen of producten bel of mail gerust!
T 06-558 146 31
E info@smokeyarjen.nl
Bekijk hieronder de gerookte en onbewerkte producten.
Wild producten gerookt
Worsten van gans en wild zwijn
De volgende producten worden op ambachtelijke wijze bereid gewichten kunnen afwijken vandaar dat wij voor de volgende producten kiloprijzen hanteren.
ROOKWORST |
(Een hele rookworst weegt ca. 250 gram, bereiding: 10 minuten wellen in
heet water, niet koken!)
GEROOKTE WILDWORST |
(Een worst weegt ca. 250 gram) Bereiding: 10 minuten wellen in
heet water, niet koken. Heerlijk op brood of bij de borrel!
GRILLWORST |
(Een stukje weegt ca. 350 gram)
Heerlijk voor op brood of bij de borrel, warm is hij nog lekkerder!
WORST RAUW (gans/zwijn) in varkensdarm |
WORST RAUW (gans/zwijn) in runderdarm |
Ganzenproducten
GEROOKTE GANZENBORST |
(Flinterdun snijden, en je hebt een lekker borrelhapje!)
Haas (leverbaar vanaf 15 oktober 2021)
HELE HAAS (panklaar) |
HAZENRUG in de been |
HAZENRUGFILET |
HAZENACHTERBOUT |
HAZENPEPER |
Eend
EENDENBORST FILET |
Diversen
Op verzoek is ook wild in de huid of de veren verkrijgbaar (indien beschikbaar). Vraag naar de mogelijkheden!
LET OP HAGEL!
Het wild wordt bij het slachten zorgvuldig nagekeken op hagel. Met een magneet worden de niet-zichtbare hagels verwijderd. Desondanks kan het voorkomen dat er een hageltje in het vlees achterblijft. Wees hier bedacht op.
Wild producten onbewerkt
Gans
GANZENSHOARMA |
(Ganzenborstpoulet gekruid en shoarmakruiden,
10 minuten braden net als varkenshoarma)
GANZENPOTEN |
(Aanbraden en vervolgens 3 tot 5 uur op laag vuur laten staan)
GANZENBORSTFILET |
(Een stukje weegt ca. 350 gram)
Heerlijk voor op brood of bij de borrel, warm is hij nog lekkerder!
GANZENBIEFSTUK |
(Speciaal uitgezochte stukjes borstfilet die superzacht zijn -om-en-om
te braden als biefstuk of op de spies voor de barbecue)
GANZENROLLADE |
(rollades van ca. 300 gram per stuk). Snel en kort aanbraden en
dan ca. 20-30 minuten op heel laag vuur garen. Wel een paar keer draaien
en eventueel met jus overgieten. In de kern van de rollade zit spek verwerkt.
Gans en Wild zwijn
HALF OM HALF GEHAKT (Hert/ree/gans/wild zwijn) |
SAUCIJZEN (Ganzenborst en wild zwijn) |
HAMBURGER (Ganzenborst en wild zwijn) |
GEHAKTBALLEN (Gans en wildzwijn) |
Wild zwijn
WILDZWIJNHAAS |
WILDZWIJNBIEFSTUK |
WILDZWIJNRUGFILET |
WILDZWIJNROLLADE procureur |
WILDZWIJNPOULET procureur |
WILDZWIJNSCHNITZEL ongeparneerd |
Ree
REERUGFILET |
REEBIEFSTUK |
REE-ACHTERBIL |
(Bouten zijn perfect voor oven of barbecue, Kamado/Green Egg/black bastard.
Wegen ca. 1,5 à 2,5 kg per stuk)
REE VOORPOOT |
(Om te stoven of op barbecue, Kamado, Green Egg, black bastard)
Hert
HERTENHAAS |
HERT ENTRECOTE |
HERTENRUGFILET |
HERTENBIEFSTUK |
HERTENRIBEYE |
HERTEN SCHNITZEL |
HERTEN BRAADLAPJES |
HERTENPOULET |